Roergebakken broccoli metamandelen

Roergebakken broccoli metamandelen

Roergebakken broccoli metamandelen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

750 gr broccoli
11/2 eetlepel maïskiem- of zonnebloemolie
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel maïzena of allesbinder
1 eetlepel honing, liefst ‘neutrale‘ bloemenhoning
1 cm versgeschilde gember uit de knoflookpers (of een snufje gemalen
gemberpoeder)
zout, grofgemalen zwarte peper
30 gr geschaafde amandelen, geroosterd in een droge koekenpan

Bereiden

Was de broccoli en snijd de struik in kleine roosjes en de steel in
plakken van 1/2 cm.
Verhit de olie in de wok en bak de groente al omscheppend in ± 5
minuten knapperig.
Klop de ketjap met de maïzena of allesbinder, de honing en de
gember.
Giet dit in de wok bij de broccoli en laat de saus iets dikker worden.
Bestrooi de broccoli naar smaak met zout en versgemalen zwarte peper en
garneer met de geschaafde amandelen.
Lekker bij kip en vis.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus